Egyszerűen készíthető zöldséges szivárvány tart: Gyors ebédötlet, ízorgia otthon

Akcióleső
2024.02.09 10:50


Az egészséges és ízletes étkezés nem kell, hogy bonyolult vagy időigényes legyen. A zöldséges szivárvány tart pont ezt bizonyítja: egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető fogás, amely nem csak a szemedet, de a gyomrod is kényezteti. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, hogyan készítheted el ezt a színes és tápláló ételt, amely tökéletes választás lehet ebédre vagy akár egy különleges alkalomra is.


Miért a zöldséges szivárvány tart?

A zöldséges szivárvány tart nem csak egy étel; ez egy művészeti alkotás is, amely a szezonális zöldségek széles palettáját használja fel. A "szivárvány" a recept nevében a különböző színű zöldségekre utal, amelyek nem csak vizuálisan teszik vonzóvá az ételt, de különféle tápanyagokat is biztosítanak. A sárgarépától a spenóton át a lilakáposztáig minden zöldség hozzájárul az ízorgiahoz.


 Adag: 4  Elkészítés: 20 perc  Sütés: 20 perc


HOZZÁVALÓK

  •         26 cm-s piteformához
  •         1 db friss leveles tészta
  •         1 db padlizsán
  •         1 db zöld cukkini
  •         1 db sárga cukkini (helyette 2-3 db sárgarépa)
  •         100 g fekete erdő sonka
  •         50 g sajt reszelve
  •         2 db tojás
  •         1 dl tejföl
  •         1 dl tejszín
  •         só, bors



ELKÉSZÍTÉS

  • A zöldségeket vékonyra gyaluljuk és sóval, borssal megszórjuk őket.
  • A piteformát kivajazzuk és beleegyengetjük a leveles tésztánkat, úgy hogy kb. 2 cm-t túllógjon.
  • A zöldségeket és a sonkát állítva kintről befelé haladva szépen elkezdjük kör alakban váltogatva a leveles tésztára pakolni. ( Ha a padlizsán túl széles lenne vágjuk félbe)
  • Amint ezzel megvagyunk kézi habverővel összekeverjük a tojást, a tejszínt és a tejfölt.
  • Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  • Az tojásos keveréket a zöldségekre öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc pirosra sütjük.


MEGJEGYZÉSEK

Senkit ne tévesszen meg a frissen kisült finom illata, hiszen ez a pite akkor tökéletes, ha már nagyjából kihűlt és megdermedt.


Forrás: A recept eredetije a https://egykanallal.hu/ weboldalon található, ahol további inspiráló és egészséges recepteket fedezhetsz fel.